esp
cat
dimecres, juny 14th, 2017

Marc Térence Muller, un retratista singular No ratings yet.

MMBCN

Categoria:

FOTO 170 RUSIÑOL CAU FERRATMarc Térence Müller de Schongor o Marco Terenzio Muller de Schongor (Milan, 1865 – Ste Honorine-des Pertes, Calvados, 1938) és l’autor d’un esplèndid retrat a la sanguina de Santiago Rusiñol datat el 1892 que es trova a la col·lecció Santiago Rusiñol del Museu del Cau Ferrat a Sitges. Francès d’origen italià, Marc Térence va ser pintor i un destacat restaurador de les pintures del  Museu del Louvre i de la col·lecció del metge Carvallo, d’origen espanyol, del Chateau de Villandry.

Fins ara només coneixiem el cognom i les inicials d’aquest artista que figuren a la dedicatòria a l’angle inferior dret del retrat de Rusiñol. Müller va ser company de Rusiñol a la Académie de la Palette a Paris, amb qui va trabar amistat al voltant del 1892, però res més en sabiem d’aquest pintor.

Per les informacions que ens han arribat d’una de les seves nétes, la pintora Catherine Lefèvre Muller de Schongor, Marc Térence va trabar una bona amistat amb Rusiñol com ho demostra  un quadre d’un pati de Sitges amb una nena  que Rusiñol li va regalar i que la familia Müller ha preservat com a record. A més de Rusiñol Müller també va fer amistat a Paris amb el pintor català Joan Brull (1863-1912).

Per saber més sobre Marc Térence Müller consulteu aquí

Mercedes Palau-Ribes

FOTO 170 detall

Please rate this


Santiago Rusiñol. Jardins d'Espanya

L’exposició proposa la reflexió i l’estudi de quatre blocs temàtics: l’àlbum Jardins d’Espanya, el simbolisme de l’aigua, la llum i l’arquitectura de jardins. El discurs se centra en el llenguatge utilitzat per Santiago Rusiñol per expressar els seus sentiments i el missatge que transmet a través d’aquests elements...

Llegir més